Kolt-Hasselager

Kolt-Hasselager Fællesråd

Nyheder og informationer fra Kolt-Hasselager Fællesråd

27-29/4 Mam’zelle Nitouche

Bering Gymnastik og Teater har den store fornøjelse at byde velkommen i Bering Forsamlingshus, fra den 21. april til den 29.april. Huset er ”ombygget” til en fransk teatersal anno 1883, og her ruller teaterforeningens udgave af Mam’zelle Nitouche

Mam’zelle Nitouche, på dansk Frøken Nitouche, er oprindelig en operette i tre akter af Hervé med tekst af Henri Meilhat (1831-97) og Albert Millaud (1844-92), Operetten blev opført første gang på Théâtre des Variétés i Paris 1883 og opføres jævnligt både herhjemme og udlandet.

I Danmark fik Frøken Nitouche premiere 1884 på Dagmarteatret i København med Carl Wulff og Oda Nielsen i hovedrollerne: den blev gennem tiden en af teatrets største succeser.

Handlingen, der er delvist inspireret af Hervés eget liv, beskriver, hvordan Célestin en respektabel organist på en klosterskole for unge piger, om aftenen optræder som den dameglade operettekomponist Floridor. En af hans elever Denise de Flavigny, forlader også klostret og kommer ved tilfældets luner til at optræde under navnet Mam’zelle Nitouche i en operette af Floridor.

Frøken Nitouche er flere gange blevet filmatiseret både i Frankrig og i Danmark. I 1963 som dansk lystspil med titlen Frøken Nitouche, instrueret af Annelise Reenberg og med Dirch Passer og Lone Hertz i hovedrollerne.

Hvornår:

Mam’zelle Nitouche spiller 21.-24. april og 27.-29. april. Dørene åbner kl. 19.30. Læs mere og køb billet på www.beringgt.dk

Sidste chance for at se Mam’zelle Nitouche denne gang er fredag den 29.4. klokken 19.30

Hvor: Bering Forsamlingshus, Torshøjvænget 174, 8361 Hasselager