Kolt-Hasselager

Kolt-Hasselager Fællesråd

Nyheder og informationer fra Kolt-Hasselager Fællesråd

Bering-Beder vejen får nyt navn

fra venstre Steen B. Andersen, Ango Winther og Bünyamin Simsek ved navneafsløringen.

Giber Ringvej. Det er navnet på den vej, som hidtil har heddet Bering Bedervejen. Navneafsløringen foregik lørdag 2. oktober 2021.

14.000 biler forventes hvert døgn at køre på Giber Ringvej, når den åbner om cirka et år. Vejen bliver en såkaldt 2+1 vej.

Både rådmand for Miljø og Teknik, Bünyamin Simsek samt Steen B. Andersen og Ango Winther fra Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune holdt tale i forbindelse med afsløring af vejnavnet. I talerne blev fællesrådene langs Giber Ringvej takket for et godt samarbejde. I forbindelse med navneafsløringen, blev det også offentliggjort, at en faunepassage bliver opkaldt efter nu afdøde byrådsmedlem Niels Brøchner, der har arbejdet ihærdigt for at finde en god løsning på vejanlægget.

De store entreprenørmaskiner var kørt frem, så man kunne komme helt tæt på. Inden Giber Ringervej står færdig, vil der være flyttet langt mere end 500.000 kubikmeter jord

Samtidig adresserede Bünyamin Simsek også den store udfordring, det bliver, at de 14.000 biler i døgnet ved Torshøjvej ved Bering og Kolt-Hasselager skal snævre ind til en tosporet vej, ligesom til- og frakørslerne til motorvejen ikke bliver udvidet. Det er nemlig ikke blevet en del af infrastrukturaftalen på landsplan. (motorvej, til- og frakørsler og den sidste del af Torshøjvej er statsvej).

“Vi har i Aarhus Kommune netop henvendt os til trafikministeren for at fortælle, at Aarhus Kommune er klar til at stå for den nødvendige udvidelse af Torshøjvej, hvis staten vil tage sig af motorvejs til- og frakørslerne,” sagde Bünyamin Simsek ved navneafsløringen.

For fællesrådet i Kolt-Hasselager er det afgørende, at der bliver fundet en løsning, for situationen hvor de mange biler skal passere på Torshøjvej uden udvidelse af vej og motorvejs til- og frakørsler er helt uholdbar.

“Vi bliver lukket inde i Kolt-Hasselager. Vi har allerede en situation, hvor vi har svært ved at komme ude på Torshøjsvej, og med så kraftig en stigning i trafikken, vil det medføre, at det går helt i hårdknude her hos os. Derfor er vi rigtig glade for, at der arbejdes ihærdigt for at finde en løsning,” siger Karen Balling Radmer, formand for Kolt-Hasselager Fællesråd.