Kolt-Hasselager

Kolt-Hasselager Fællesråd

Nyheder og informationer fra Kolt-Hasselager Fællesråd

Usynlig mærkning kan forebygge indbrud

Usynlig mærkning er endnu et våben imod indbrud og kan være med til at skaffe dine værdigenstande tilbage til dig igen.

Usynlig mærkning er en usynlig væske, der indeholder én unik kode, der påføres værdigenstanden. Koden registreres i en database med oplysninger på ejeren. Politiet har adgang til databasen, og kan med en UV-lygte aflæse koder på stjålne effekter og ved hjælp af databasen finde frem til, hvem de mærkede ejendele tilhører.

Aarhus Kommune har i et samarbejde med Østjyllands Politi og Justitsministeriets Forskningskontor udført et forsøg på 6.607 husstande i Aarhus Kommune. Forsøget undersøgte sammenhængen mellem usynlig mærkning af indbo og risikoen for indbrud. Konklusionen er, at det i flere tilfælde kan svare sig at mærke genstande, hvis man samtidig sørger for at skilte med det.

Hvis du er interesseret i at vide mere om unik, usynlig mærkning og måske anskaffe den samlede pakke med væske og skilte, kan dette gøres på følgende links:
www.selectadna.dk
smartwaterdanmark.com

Forsøget er støttet af TrygFonden.